Bu metinle her zaman amatör bir ruhla profesyonel olarak yapmaya çalıştığım uğraşlarım ve iş yapma heyecanıyla çalıştığım işlerin bir kısmını sıraladım …
…..beni anlamak ve tanımak isteyen dostlar ve iş bağlantılarıma kendimi doğru ifade etmek kaygısıyla Korona günlerinde bu özgeçmiş dökümanını hazırladım.
Çocukluk yıllarımdan bu güne ülkede yaşanan pek çok karmaşa ve tutarsızlıklar için kafa yorduğum kaygı çektiğim olmuştur. Tüm yaşamım boyunca kendi kendime çeşitli sorular sordum. Hem iktisat tarihi hem kültür sanat tarihi ve arkeoloji merakımdan bazı cevapları hep belli eksiklere beni yöneltti.
Toplumumuz için temelde METODOLOJİ diye özetleyeceğimiz bir eksikliğin, müzmin bir hastalık olarak yakamızı bırakmayan bir illetle yaşadığımızı düşünüyorum. Gelmiş geçmiş bizi her kuşakla bir survivor durumu yaşatan bu eksiklik hali olabilir. (her kuşakta yeniden kendimizi doğurmak ve hayata kalmak tek amaç).
Bunun bir toplum için bilgi yönetimine katkısı olsa olsa negatif yönde olabilir.
Benim kavrayabildiğim kadarıyla bilgiyi yöneten toplumlar uygarlık sahnesinde var olmuş ve var olmaya devam edecektir. Bilgi sürekli değişen büyüyen bir nehir gibi akışkan bir mecradır. Bilgiyi üretmek, yaymak, günlük hayatta kullanabilmek, geleceğe taşımak için her toplumun bir METODOLOJİye ihtiyacı vardır.
İsa Peygamber tutuklandığında Kudüs'ün Romalı valisi Pontus pilate nin karşısına getirilir. "gerçek nedir ki?" diye soran romalı valiye İsa peygamber, "gerçek seni özgür kılar" cevabını verir.
Metodoloji ne işe yarar; bilgi üretirken, yayarken ve geleceğe taşırken kullanacağımız maniveladır. Bunu var eden en önemli araç iş yapma biçimlerinde kullanılan normlar ve standartların kadim bilgi ile imbikten gelerek kullanılabilmesi gücüdür. Mesleki eğitim de normlar ve standartların yüksekliği onu kazanma kabiliyeti her koşulda sağlıklı gelişimi garanti eden araçlardır.
Yaşamın her alanında günlük ihtiyaçlardan teknolojik keşiflere kadar bu metod eksikliği bizi hep baştan başlama, zaman savurganlığı ile baş başa bırakır.
Kısaca yaptığım her işte ve uğraşta bu eksikliği ortadan kaldıracak çaba ve gayret ile uğraşır buldum kendimi.
Sanırım bu nedenle iş yaparken SİSTEM UYGULAMA DANIŞMANLIĞI alanını öne çıkarmak istemem bundadır…. Tiyatro ve sanat organizasyonlarında da Proje Yönetim Metodolojisini en iyi nasıl kullanırım diye uğraşım bundandır.
Hasılı kaygı çekmek dert edinmek öğrenme kapısının eşiğine sizi getirir, kapıyı çalmak ve girmek elimizde.
Kapıyı çaldın o vakit ‘talip’ olursun, talebe kelimesi burdan gelir. Talip olan gerçeği arar derler.
Her insan için gerçek olan kendi bakışıyla dünyayı algılayışıdır. Benim için algıladığının ötesinde bir dünya olduğu hissi her zaman vardı. Bana göre her daim öğrenmek ve bir şeyler üretmek en güzel şey.
Sanırım öğrenmeyi ve çalışmayı her zaman sevmeye devam ediyorum.
Her zamanınız keyifli öğrenmeler ve güzel uğraşlarla geçsin.
Hoşçakalın.
Finansal muhasebe, kişisel gelişim, sanat ve dahası…
Birbirinden değerli eğitmenlerimiz ile sizlerleyiz.
Görüşleriniz bizim için çok kıymetli!
Dünyadaki ve ülkedeki güncel haberler…
Kısa ama öz. Bir bakın deriz!
Tüm etkinliklerimize buradan ulaşabilirsiniz.